6.10.2013

Kankaanpainanta

   Joskus vuosi pari sitten innostuin ja ostin muutaman kangasväripurkin ja valmiin sabluunan ja kokeilin trikootilkulle painamista. No eipäs siitä tullut mitään. Väri tuli epätasaisesti ja levisi sabluunan alle. Innostus lopahti saman tien ja väripurkit saivat rauhassa pölyyntyä hyllyllä :) Kunnes kesällä näin tämän postauksen Tassunjälkiä blogissa. Ihanat kuvat saivat innostumaan uudelleen. Tällä kertaa päätin perehtyä asiaan perusteellisesti ja ilmoittauduin heti kahdelle kankaanpainantakurssille, valoitettu seula ja sabluunakuviot. Tässä tuotokset sabluunakuviot viikonloppu-kurssilta :)
  Litoposteripaperi-sabluunalla ja avoseulalla painettu sebra. Kerronpäs tässä että ennen kurssia en seuloja nähnyt enkä edes tiennyt niiden olemassa olosta. En uskonut että tallaisen kuvion leikkaaminen olisi mahdollista, mutta opettaja kannusti ja uskotti että onnistuu. Sain upoamaan lähes tunti sabluunan leikaamiseen, mutta olen enemman kuin tyytyväinen.

  Kaava Be careful out there ( Ottobre 4/2012). Raidallinen trikoo Majapuu, neonvärinen resori Pompula, neonvärinen lanka Karnaluksista, valkonen trikoo l-kokoinen paita kirppikselta, kangasväri Emo-tuotanto.


  Toinen tuotos samalta kurssilta kruunu-trikoo. Leikkasin viisi kruunua litoposterille, tein merkintoja kankaalle ja painoin niitä sitten vierekkäin niin että tulisi jatkuvaa kuviota. Onneksi opettaja oli auttamassa, koska just painettuja kruunuja piti peittää paperilla ettei ne sotkisi seulaa. 
  Kaava Cherry ( Ottobre 4/2011). Luonnonvalkoinen trikoo ja resori Ek-sta, kangasväri Emo-tuotanto.
 
Yllätyin kuinka tarkat kuvioista on tullut. Avoseulalla ja sabluunalla saa todella tasaista jalkea. Toinen kurssi, valoitettu seula, ei ole vielä päättynyt. Eli siitä myöhemmin ;)

20 kommenttia:

 1. Aivan mahtavia! Itselläni on kolmen päivän kankaanpaino-kurssi kevätpuolella. Nämä nähtyäni ei malttais odottaa niin kauan.

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Varmasti aikaa vievää, mutta taatusti sen arvoista!

  VastaaPoista
 3. Aivan kertakaikkisen mahtavia! Voi kumpa minäkin osaisin (:

  VastaaPoista
 4. Ai että miten kivoja!! Toi seepra on tosi siisti!

  VastaaPoista
 5. Upeita. Tästä taitaa tulla seuraava taito, jonka harjoittelen.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kannatti kurssille meno. :) Tosi hienoja!

  VastaaPoista
 7. No huh, miten hieno tuo seepra! On sulla ollut leikkaaminen. Ihan mielettömän hieno paita! Ja väritkin on just hyvät näin :)

  VastaaPoista
 8. Huh, miten hienoja töitä molemmat! VAAAAUUUUU!!! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia oiken paljon kaikille kommentoijille! Te olette aivan ihania! :) :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hienot luomukset! Pitääkin vissii tuohon seulan käyttöön perehtyä, kun tiputtamalla on tullut vaan ärsyttävää sotkua. :)

  VastaaPoista
 11. Ihania molemmat! Osaisinpa itsekin painaa kankaita!

  VastaaPoista
 12. Ihania paitoja! Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 13. Ihana ihana ihana! Ihan mielettömän hieno!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...