17.11.2013

Ballerina

  Pienelle tansijalle puku tanssiharrastukseen. Viime vuonna ompelin kolme tämäntyyppistä pukua ja nyt ne kaikki alkavat olla pieniä ja tyllihameet vähän kärsineen näköisijä :) En ennen huolitellut reunoja mitenkään, mutta nyt kokeilin rullapäärmettä. Katsotaan, säilyykö tylli paremmassa kuosissa näin.


  Tästä kuvasta ei erotu, mutta hameen alla on vielä housuosa.  Pähkäilin pitkään resorinväriä, kun samansävyistä vaaleanpunaista ei kaapista löytynyt. Kokeilin mustaa, mutta näytti jotenkin raskaalta. Olisi toki voinut ihan kuminauhalla tai framilonilla huolitella kuin kaupan puvuissa tehty, mutta en leikkuuvaiheessa jättänyt saumanvaroja. Vääränsävyiseen vaaleanpunaiseen päädyin :) Jalanteille ompelin ensin kevyesti venyttäen framilonia, sitten vasta kanttasin resorilla. Myös poikkisaumassa on framilonia.

Vaaleanpunainen trikoo Royal-tuoteesta, strassikuvio Tallinnasta, tylli ja resori EK:sta. Tyllia tässä on nelja kerrosta ja jokaisen kaitaleen pituus on kolme metriä.

14 kommenttia:

 1. Upea mekko! Niin ihailtavan moitteetonta ompelujälkeä, kuten sulla aina.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kokonaisuus, mielettömän siistiä jälkeä! Minun silmääni väärä vaaleanpunainen näyttää oikein hyvältä.
  t. saana

  VastaaPoista
 3. Ihania ompeluksia! Oletko käyttänyt jotain tiettyä kaavaa tanssipuvussa? Varsinkin tuossa alaosassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, unohdin kertoa kaavasta! Eli se on Ottobren Ballerinapuku (1/2007) Ihan melkein sellaisena, lyhensin hihat vaan ja lisäsin pituutta yläosaan noin 2 cm. Kaava mulla oli jo aikaisemmin piirrettynä koossa 110 ja tyttö on 118 cm pitkä :) Ja kiitoksia!

   Poista
 4. Mielettömän upea asu ja voi kuinka siistiä ompelujälkeä, suorastaan kadehdittavaa!

  VastaaPoista
 5. Pitääkin etsiä jostain tuo lehti. Tosin uusimmassa oli aika kiva pikkupöksyjen kaava, jos sen saisj jotenkin istutettua t-paidan kaavaan... En ole löytänyt nettikauppaa joka myisi tuota ohutta tylliä ja lähin eurokangas on niin pieni että sieltä ei oikein löydä mitään tämmöisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Kangastukulla näyttää oleva. En tosin tiedä kuinka pehmeä se on. Mutta lukee ainakin "pehmeähkö".

   Poista
 6. Tuohan on just hyvä resoriväri, kun ainakin kuvassa näyttää sille, että strasseissa on samaa sävyä. :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis puku! Kyllä sillä kelpaa tanssahdella :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...