27.3.2014

Kevättakki

  Fb:n ompeluryhmässä maaliskuun haasteena oli ommella kevättakki. Tarttuin siihen mielellään, minusta tämä on ihana idea, ommella niin kuin yhdessä, samana aikana, lataa kuvia ompelun eri vaiheista ja seurata miten muilla projektti edistyy.
  Vaikka haaste oli tiedossa hyvin etukäteen, kävin ostamassa kankaat tietysti just viime hetkellä (jostain syystä kotona olevat kankaat eivät inspiroineet yhtään, kumma juttu ;)) Suunnittelin ompelevani parka-takin, mutta ostamani farkkukangas tuntuikin siihen liian jäykkältä, niin päädyin sitten toisenlaiseen malliin.  Olisin päässyt helpommalla, jos olisin tehnyt ensin lakanaversion. Kaavassa siis oli aika paljon korjattavaa. Esimerkiksi hartioista tämä oli todella ahdas ja hihat olivat taas aivan liian leveät ja pitkät. Jos tämä ei olisi ollut haaste, varmasti olisi jäänyt takkini keskeneräiseksi. Mulla kun on tapana heittää työ nurkaan jos joku siinä vastustaa liikaa :)  Vuorikankaana kukikas ohut puuvilla, hihoissa liukas vuorikangas. Helmassa ja kauluksessa napakka, normaalia vähän paksumpi resori.
  Ja vaikka voisin avata vetoketjukaupan, niin paljon niitä minulla on, ei tietenkään varastosta löytynyt tarpeeksi pitkää punaista vetskaria. Jouduin laittamaan valkoisen, mutta onneksi löytyivat valkoiset nepparit sille kaveriksi.  Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, tästä tuli sellainen sopivan rento ja se tuntuu mukavalta päällä. Kiitokset vaan haasteen kehittäjälle ja vetäjälle, nyt mulla on kevättakki!


  Punainen farkku ja vuorikankaat EK-sta, raitaresori Kangas-mallasta, valkoiset nepparit Hanhelista, vetskari paikkallisesta ompelimosta. Kaava on italialaisesta lehdestä La min Boutique vuodelta 2009.

16 kommenttia:

 1. Hieno! Paljon kivoja yksityiskohtia:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sait tyylikkään ja upean kevättakin itsellesi. Ihanat väritykset ja huippuhienoja yksityiskohtia olet loihtinut kokonaisuuteen!

  VastaaPoista
 3. Tästä tuli kyllä rennon tyylikäs takki, ihanan pirteä värikin kevääseen. Ja ompelujälki on sitä tuttua huippulaatua :)

  VastaaPoista
 4. Voi apua miten siisti, Sa olet kyllä erittäin taitava!!!

  VastaaPoista
 5. Отличная куртка! Со скрытым цветочным настроением )

  VastaaPoista
 6. Upea takki! Oi mistä saisi itselle yhtä paljon taitoa ja kärsivällisyyttä!! :)

  VastaaPoista
 7. Mahtava takki ja upeaa jälkeä. Kaikki yksityiskohdat paikallaan. Kyllä tuolla takilla kelpaa katuja astella.

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä: Aivan upea takki, tosi siistiä työtä! :)

  VastaaPoista
 9. Hieno takki, kelpaisi minullekin. Erityisesti ihastuin selän kaarrokkeen ja hihansuiden kaareviin tikkauksiin.

  VastaaPoista
 10. Ai, että miten ihana! Paljon kaikkia kivoja yksityiskohtia ja niin upeat tikkaukset.

  VastaaPoista
 11. Mahtavat tikkaukse ja hyvin istuva malli. Hyvin olet saanut mieleiseksesi muokattua!! 100 pistettä ja papukaijamerkki (, niinkun tyttäreni sanoo onnistuneesta työstä) ! :)

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja siististi tehty.

  VastaaPoista
 13. Takki-ideoita etsiessäni osuin blogiisi :)
  Todella kivannäköinen takki, ja taitavasti siististi oot tehnyt yksityiskohdat!

  -L

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...