21.5.2014

Kesätoppeja pukkaa

  Hiljaista on ollut täällä, joo. Syynä oli ensin iso tilausompeluprojektti (Minähän en ompele juurikaan tilauksesta, mutta tästä en voinut kieltäytyä, kun oli niin hauska. Laitan ehkä tännekin jossain vaiheessa kuvia, jos niitä saan), ja sitten me lähdettiin aurinkolomalle. Siihen tarvitsin ehdottomasti ;) uusia vaatteitta, ja sellaisia ehdinkin ommella just ennen lähtöä. Suunnittellin kuvaavani niitä eksoottisissa maisemissa, kukkaloisto taustana, mutta siinä helteessä ei kuvaaminen oikein innostanut :) Eli tässä ne topit tylsästi sisätiloissa kotona..


  Eka toppi uusimman lasten Ottobren Button heart-kaavalla tehty, koko 170. Pääntien jouduin purkamaan kertaalleen, kun oli ensin liian ahdas. Parisen senttiä leikkasin edestä syvemmälle ja nyt on hyvä. Samoin kädentiet saisivat olla vähän avarammat, mutta en jaksa niitä korjata, olkoon näin. Kanttasin ne kapealla (32/8) kantinkääntäjällä, singletrikoolla. Lantiolle ompelin kuminauhan. Mukavan vilpoinen tästä tuli.
  Toka on Burdan irtokaavalla ommeltu (numero 8083, muutaman vuoden takaa). Tässä on poikkisauma ja muotolaskokset, joskin ne ei kuvassa erotu. Poikkisaumassa on framilonia, samoin olkaimissa, ettei ne veny, kun interlockia ovat. 
  Ja vika toppi vesiputouspääntiellä. Kaava on oma, tavis paitakaavasta muutettu. Kuvion takia piti leikata väärän langansuuntaan, mutta hyvin näyttää toimivan näinkin päin. Etukappalleen yläosa on kaksinkertainen tuonne kädenteiden noin puoliväliin saakka. Kanttaukset tässäkin elastaanitrikoosta, kun resori ei suostunut kulkemaan nätisti kapean kääntäjän läpi nelinkertaisena.
  Kaikki kolme viskoositrikoa EK:n palalaareista haalittuja.

13 kommenttia:

 1. Ompa kivoja, varsinkin tuo keskimmäinen toppi on todella kaunis, niin kankaaltaan kuin malliltaan ja kyllä minä muotolaskokset näin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niin, minäkin tykkään tuosta kankaasta. Kiitos!

   Poista
 2. Kauniita kankaita olet löytänyt toppeihisi. Tosi mukavannäköisiä käyttövaatteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan sukeltaa EK:n palalaareihin :D :D Kiitos!

   Poista
 3. Onpas kauniita toppeja! Näyttävät tosi hyvältä päälläsi.

  VastaaPoista
 4. Aivan upeita toppeja, kivan erilaisia keskenään, kaikissa joku "juju" :)

  VastaaPoista
 5. Tyylikkäitä kesävaatteita ja kaikki istuu taas sun päälle kuin hanska! Ollapa noin pieni, että voisi noita lastenkin kokoja tuunnailla itselleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuvissa ainakaan et näytä mitenkään isolta :D <3

   Poista
 6. Very casual and beautiful them all.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...