12.11.2014

Paita omalla kuvalla

  Jonkun aikaa sitten sain päähäni idean että olisi kiva saada tytölle paita meidän koiramme kuvalla. Mietin pääni puhki miten saan sen kuvan paidalle. Kangastussilla tai kangasväreillä piirtäminen kävi mielessä, mutta epäröin  taitojeni/kärsivällisyyteni riittävyyttä. Seulan valoittaminen ei myöskään ollut vaihtoehto, koska siihen tarvittaisiin täysin mustavalkoinen kuva, ilman harmaita sävyjä, mitä tälläisestä "yksivärisestä" otuksesta ei helposti saa :)


  Päädyin lopulta tilaamaan netistä valmiin paidan "omalla kuvalla". Vaikka vaihtoehtona olisi myös lasten paitoja, tilasin kuitenkin aikuisten XL-koossa, että saisin itse ommella haluamaani mallia. Tiedättehän, pesuissa suorana pysyvää, riittävän pitkillä, ei valkoisilla  hihoilla, riittävän pitkällä helmalla, riittävän kapeaa :)


  En ehtinyt ottaa kuvia paidasta heti valmistumiseen jalkeen, koska se oli saman tien napattu käytöön. Nyt se on jo pesty noin nelja-viisi kertaa ja kuin kuvista ehkä voi huomata, kuvio alkanut hieman halkeilla. Harmi. Mutta täytyy sanoa etten noudattannut pesuohjeitakaan 30 astetta ja hienopesu, vaan pesin muiden pyykkien seassa 40 asteessa.


  Ainaiseen housupulaan valmistuivat pinkit velourpöksyt raitaresorilla ja taskuilla.


  Ja tässä lievan ompelujumin hyödyllisiä puolia: kun millään ei huvittanut aloittaa ommella mitään uutta, sain tehtyä valmiiksi yhden ajat ja iät pöydällä lojuneen UFOn, velourtakki. Yes! Kaikkien lisäksi tästä tuli aivan ihana!


  Vähän ovat tähdet edessä huonosti kohdistettu, mutta olkoon ;)
Kaavana tässä Ottobren Cold Stopper (4/2014). Kankaan pituutta ei valitettavasti riittänyt samanlaisiin hihoihin kuin alkuperäisessä mallissa on, helman pituutta määräsi vetoketjun pituus ja taskut tein eri lailla. Tykkäsin kaavasta ja seuraavan kerran kokeilen ehdottomasti näitä ylipitkiä hihoja peukaloaukolla :)

14 kommenttia:

 1. Все очень красиво и аккуратно.
  Лонгслив с собачкой и толстовка на девочку просто замечательные.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Большое спасибо! Стараемся :D

   Poista
 2. Лена, как обычно очень аккуратно. И весело )
  Скажи пожалуйста, а печатаешь ты принтером? Ты где-то об этом писала, помню что-то голубое тогда было, но переводчик переводит так криво ( ничего не поняла.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Нет, это я не сама печатала. Заказала в интернете готовую футболку большого размера со своей фотографией (в смысле фотографией нашей собаки) и потом из неё уже выкроила эту. Ребёнок о такой мечтал :) К сожалению принт после пяти стирок начал слегка растрескиваться :/
   Да уж, это точно, переводчик переводит так, что обхохочешься :)

   Poista
  2. Ага, вот оно как все!
   Трещины - у меня тоже такое было. И постепенно рисунок стерся (
   Самой большой ошибкой было - гладить по рисунку (бабушка у нас кусок снесла), немного спасло выворачивание на изнанку перед стиркой, стирка на 40 градусов и какой то порошок для ооочень деликатных тканей. Одна морока была! Хотя тоже очень хотелось. Собачка -очаровашка!

   Poista
 3. Ihana tuo koirapaita. Harmi jos kuva vähän kärsii pesujen jälkeen. Velourasu on todella kaunis, tykkään mallista ja väreistä. Minun silmään tähtien kohdistus on täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Paita on tällä hetkellä ihan lemppäri :) Velouria oli kiva ommella taas pitkästä aikaa. Hyvä ettei hyppää silmiin tuo kohdistus :)

   Poista
 4. Todella kivoja ja kauniita vaatteita! Ihanat karkkipinkit sävyt noissa veloureissa.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat vaatteet ja katson kadehtien sinun äärimmäisen sisitiä ompelujälkeä. Minun pitäisi päästä sinun vetoketjun ompelukurssille!!!!

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea tilata iso paita, josta itse ompelee sitten mieluisan mallisen. Harmi, että kuva on alkanut pesussa halkeilemaan. Jos se halkeilee niin paljon, ettei se enää näytä siistiltä paitana, surauta se tytön sängylle halityynyksi. Minä niin tykkään noista päälle päin näkyvistä ompeleista taskuissa ja muissa. Sulla on aina niin ihanan siistiä ompelujälkeä. Se näkyy niin hyvin kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Mahtava idea! Ei tullut mielenkään :) Niin teenkin jos ei enää näytä siistiltä paitana. Kiitos Pikku Akka!

   Poista
 7. Kivoja ompeluksia. Silityskuvia kannattaa silittää nurjalta tai leivinpaperin päältä aina pesun jälkeen, niin pysyy kuvio paremmin ja kauemmin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...