9.1.2015

Collegemekot itselle ja äitille.

  Ai että minä tykkään tästä minun uudesta mekosta. On kuulkaa niin mukava päällä! Tai ei se niin uusi itse asiassa enää ole. Ompelin tämän ennen joulua ja pidin sekä joulun, että uudenvuoden juhlissa. Kinkkua sai syödä huoletta, mekkohan venyy ;) Seurauksena helmaan ilmestyi joku rasvatahra... Plääh. Nyt mekko pesty jo kaksi kerta, mutta se tahra ei vaan häviä. No, olkoon siellä :P  Mietin pitkään millä kaavalla tekisin. Päädyin kokeilemaan SK-lehdestä (8/2014) collegepaidan kaavan. Ei se minulle sopinut, liian kapea hartioista. Siinä  on sellainen raglanhiha, jossa ylhäällä muotolaskos. Otin siitä sisään reilulla kädellä ja tilanne hieman parani. Ei edellenkaan täydellisesti istu, mutta paljon parempi kuin alussa.
  Koska sopivanväristä resoria ei ollut, tein pääntiekaitaleen samasta kankaasta. Se myös tuotti hieman ongelmia, koska ei tämä joustocollege kovin joustavaa ole. Purkuun meni pariin otteeseen.


  Äitini näki mekkoni ja halusi samanlaisen, mutta kauluksella ja istutettuilla hihoilla :)


  Hänen mekon tein Handarbeten-lehden kaavalla (11/2014). Mittasin kaavan ja tein koossa M, vaikka äiti käyttääkin yleensää isompaa kokoa. Yläosan pidensin jonkun verran.


 
  Äiti on mekkoonsa tyytyväinen <3
  Molempien mekkojen kankaat EK-sta.

16 kommenttia:

 1. Vitsit, tuollaista tunikaa pitää kyllä kokeilla tehdä seuraavaksi. Kiva malli!

  VastaaPoista
 2. On kyllä kivat mekot - molemmat. :) Tuollaista olisi kiva kokeilla itsellekin, mutta en minä tiedä oikein, miltä tuollainen alhaalla oleva nauha näyttäisi tällaisen pötykänmallisen päällä. Pitäisi melkein kokeilla. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat collegemekot! Blogini ompelulistalla on saman tyylinen mekko. Olit vuosi sitten tehnyt SK:n 9/2013 kaavalla vihertävän mekon, sekin aivan ihana mekko!

  VastaaPoista
 4. Mukavan näköiset mekot! Just tällaista tarvitsisin minäkin, täytyykin etsiä noita lehtiä kirjastosta.

  VastaaPoista
 5. Tyylikkäitä naisia, niin sinä kuin äitisi!

  VastaaPoista
 6. Upeita. Ja rasvatahra lähtee sappisaippualla :-)

  VastaaPoista
 7. oi miten kivat, varsinkin se harmaa! Rasvatahralle ennen pesu tippa Fairy'a, olen saanut kaikki rasvatahrat pois;)

  VastaaPoista
 8. Tosi suloiset mekot, tuollaisessa kelpaisi oleskella kotona! <3<3<3

  VastaaPoista
 9. hei.mistä nuita kaavoja? itse kun ei osaa piirtää. olisi oikein mukava saada käsiin nuo kaavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tekstissa on lehtien nimet ja numerot, eli Suuri käsityö ja Handarbeten. Kirjastosta löytyy varmasti :)

   Poista
 10. Makeet tunikamekot! Täytynee kokeilla mallia.

  VastaaPoista
 11. Kiitoksia teille kaikille kommenteista! :)

  VastaaPoista
 12. Aivan mielettömän kivat mekot! Ja molemmat istuvat kauniisti sekä ovat niin kauniisti ja siististi ommeltuja. Sitten joskus kun ei tarvitse vaatteissa olla maitoluukkua, niin teen tuollaisen itselleni. :)

  VastaaPoista
 13. Hei! Luin blogiasi pitkästi läpi. Kauniita käsitöitä olet tehnyt ja jälki on uskomattoman siistiä. Tämän mekon taidan laittaa itsekin mieleeni ja ommella samantyylisen itselleni. Oletko tehnyt mekon yhdestä kappaleesta ja ommellut vain nyörikujan vai onko se leikattu poikki tuosta nyörin kohdalta ja ommeltu sitten yhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leikattu poikki tässä tapauksessa taskujen takia. Mutta jos taskuja ei tarvi, tai ne on toisenlmallisia, niin hyvin voi ommella alle vain nyörikujan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...