14.4.2015

Kesä tulee!

  Minulle tarjoutui ihana mahdollisuus saada kokeiltavaksi kankaita nettikaupan  Kangaskapinan valikoimista. En voinut kieltäytyä tilaisuudesta ja koska halusin ommella jotain kesävaatteita tytölle, pyysin hänet avuksi valitsemaan kankaita. Tyttö tykästyi perhostrikooseen ja ehdotin että tehdään siitä haalari. Takkia varten yhteistuumiin valitsimme meleeratun harmaan velourin ja raitaresorin.  Olen jo pari vuotta suunnitellut ompelevani spagettiolkainhaalaria, ja nyt vihdoin löysin siihen kaavan (Suuri käsityölehti 5-6/2014). Tosin alkuperäisessä mallissa yläosassa oli laskoksia, niitä muokkailin pois. Ne olisivat minusta sopineet paremmin ohuelle puuvillalle tai viskoositrikoolle. Piirsin kaavan kokoa pienemmäksi, mutta oikeassa pituudessa ja tuli oikein hyvä. Lehden mallissa oli myös vetoketju sivusaumassa, mutta minä tein vaan solmittavat olkaimet.
  Takki on tehty Ottobren Pocket boy-kaavalla (3/2014), helma pidennettynä ja sama temppu kokojen kanssa kuin haalarissakin. Kauluksen sauman peitin trikoosuikalella. A-kirjaimen leikkasin ensin silityskalvosta, silitin trikoolle, leikkasin taas isommaksi ja sitten kaksipuolisella liimaharsolla silitin takkiin ja ompelin reunat suoralla. Taskut tein Ottobren 3/2013 ohjella.

  Aurinkoista kesän odotusta kaikille!

  Postaus on tehty yhteistyössä Kangaskapinan kanssa. 

18 kommenttia:

 1. Minä en tajua vieläkään miten siistiä jälkeä Sinä osaat tehdä, mahtava setti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Kewa! Jostain syystä minun on pakko saada siistiä jälkeä :D muuten ei kelpaa. Aikaa se vie ainakin hirveästi... :D

   Poista
 2. Todella kauniita vaatteita, ei voi kun ihastella työn jälkeä, niin taidokkaasti tehty!! Olkainratkaisu näyttää todella kivalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Villa Pipo! Olisi varmaan mahtunut päälle ilman rusettejakin, mutta varmuuden vuoksi tein solmittavat olkaimet. Ja tyttö tykkäsi eniten juuri noista ruseteista :D

   Poista
 3. Kaunis asu ja niin siistiä jälkeä!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis asu! Ihailtavan siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Ei voi kuin toistaa samoja lauseita edellisten kanssa! Hieno setti!

  VastaaPoista
 6. Niin ihania vaatteita, varsinkin collari saa huokaisemaan syvään! Minäkin ihailen muiden mukana siistiä ompelujälkeä!

  VastaaPoista
 7. Чудесный яркий наряд. Дочка как меняется, вытягивается.
  А куда такой костюм носите? На какое время поанируешь?
  На фото очень понравилась идея с полоской. Можно и я воспользуюсь?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Спасибо! Летом будем носить. Дочка шорты только в самую жару одевать соглашается, ножки мёрзнут :D А тут штанины длинные ;) Идею с полоской я тоже в каком то блоге подсмотрела, конечно можно воспользоватся :)

   Poista
 8. Täyden kympin töitä kumpainenkin :)

  VastaaPoista
 9. Olipas tutunnäköisiä perhosia, vaikka onkin eri kangas. EK:sta nimittäin ostin samoilla perhosilla trikoota, jossa on farkkua pohjalla. Todella upeat ja siistit ompelut taas :) Varsinkin ihmettelen, miten tuon trikoosuikaleen saat ommeltua tuonne peitoksi.

  VastaaPoista
 10. Ihania! Nämä vaatteet kelpaisivat hyvin mieluusti minun ekaluokkalaisellenikin!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...