4.5.2015

Pari paitaa

  Alkuvuodesta siivosin vaatekaappini ja siitä lähti vaateita pois vino pino. Nyt siinä on paljon tilaa jokunen henkari tyhjänä. Tarvitsin yksinkertaisia paitoja arkikäyttöön ja tilasin niitä varten muutaman raitakankaan. Ja ei, omistamistani kankaista ei löytynyt yhtään sopivaa tähän tarkoitukseen, ei tietenkään. Tämä harmaavalkoinen pääsi paininjalan alle ensimmäisenä.
  Katselin kaupoissa valmiita trikoopaitoja joissa helmat kudotusta kankaasta ja kokeilin tehdä sellaisen itsekin. Ensin tein alaosan ohuen ohuesta puuvillasta, mutta se ei toiminut. Helma meni käytössä kamalasti ryttyyn ja näytti paidan alle unohtuneelta yöpaidalta. Pakko oli ratkoa se pois ja ommella uuden tekokuituisen. Tässä kuvassa paita on jo korjattuna.
  Paidan kaava lasten ottobresta (1/2015) kokoa 164 muistaakseni. Pidensin vain hihat, muuten ilman muutoksia. Mukava, löysä, tykkään.
  Toisen paidan kaava on uusimmasta naisten Ottobresta, Duo Tone. Ja koska taas sopivaa kangasta valmiiksi kotona ei ollut (no joo...) kävin ostamassa EK:sta edullista polyesterneulosta. Suosin yleensä lounnonkuituja, mutta tämä oli sopivan paksuista ja tuntuista. Ja täytyy sanoa että se on kevyt, ilmava ja vilpoisa. Mutta! Siihen tarrautuu kaikki lapsen takkien tarranauhat, laukkujen polypropeeni-nauhaiset kahvat, päällystakin pesulaput ja muut vähänkin kärheät jutut :/ ja langat nousee. Samalla EK:n reisulla loytyi palalaarista pala samanväristä, luonnonvalkoista joustocollegea, josta tein "resorit" ja kanttaukset.
  Hyvä kaava tämäkin, ei tarvinnut muokata mitenkään, paitsi helman tein takaa pidemmääksi.


12 kommenttia:

 1. Molemmat ovat mielettömän makeita! Tuo lisähelma on ihan mahtava idea. Olen kaupoissa paidoissa kyllä huomannut noita, mutten olisi tajunnut omaan paitaani koskaan tehdä tuollaista. Hienoja yksityiskohtia muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit molemmat paidat!

  VastaaPoista
 3. Tykkään kovasti molemmista! Sopii sulle hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen tuo lisähelma. Kauniit paidat molemmat. :)

  VastaaPoista
 5. Kummatkin kauniita, mutta erityisesti pidän tuosta vaaleasta neulospaidasta! Niitä peruspaitoja saisi olla omassa kaapissanikin enemmän, niille kun olisi tietenkin eniten käyttöä. .

  VastaaPoista
 6. Hienot paidat ja niin muodinmukaiset!

  VastaaPoista
 7. Классные пошивушки!
  Гардероб пополнился эксклюзивными вещами.
  Надо себе что-нибудь сшить.
  Спасибо за вдохновение.

  VastaaPoista
 8. Kiitoksia paljon kaikille kommenteistanne! :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit paidat tosiaankin, helman tekeminen erilaisesta kankaasta on ihana lisäys! Perusvaatteita pitäisi itsekin tehdä, joskos näistä ihanuuksista se inspiraatio syttyisi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...