19.7.2015

Vauvalahja

  Kun minun tyttäreni oli vauva, en silloin ommellut lastenvaatteitta. Ompelin vain itselleni ja kudotuista kankaista ennimmäkseen. Myöhemmin vasta löysin facebookin ompeluryhmiä, nettikangaskauppoja ja blogeja. Niiden kautta innostuin ompelemaan vaatteitta trikoosta, tytöllenikin, mutta hän silloin olikin jo kolmevuotias. Mutta nyt pääsinkin tekemään aivan pieniä vaatteitta, kun lähisukulaisille on syntynyt pikku vaavi :)
  

  Tein vauvalahjaksi kaksi bodya, kahdet housut ja kaksi haalaria. Kokoa 56 kaikki (kaavat Ottobresta). Ja voi kuinka vähän kangasta menee näihin! Toisin kuin aikaa. Näpertelyä tässä olikin melkein enemmän kuin isoja vaatteitta tehtäessä :D
  Silloin kun mietin kangaskaapin edessä, mistä kankaasta ompelisin toiset haalarit, tyttöni onki kaapista tämän raitatrikoon ja ehdotti ommella siitä. Koska kangasta oli iso pala, päätettiin että tehdään heille pienen serkkunsa kanssa "samistelu" yöhaalarit.


  Huvittava kokoero :) Ison haalarin kaava Allt om handarbeten-lehdestä. Muokkasin sitä paljon, lisäsin selkäpituutta ja lyhensin hihat ja lahkeet. Oli siinä vähän outo mitoitus minusta. Se on myös tytölle liian kapea hartioista, onneksi hihat ovat leveat ja pitkähköt, niin ei haittaa.
  Molempiin haalareihin tein suojalistat vetskareiden alle.15 kommenttia:

 1. On niin siistiä että ei löydy sanoja!

  VastaaPoista
 2. Ihana vauvalahja! Huvittava tuo pyjamien kokoero. Minun tokaluokkalainen tyttönikin on toivonut, että tekisin hänelle haalaripyjaman. Pitänee tehdä jostain jämäkankaasta, joka on jäänyt "pyörimään kangaslaatikkoon".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tyttö oikein rakastaa niitä haalaripyjamoja :) Minunkin pitäisi tehdä niitä lisää, kun kankaitahan on ;) Ongelmana vaan on se, että ei edes metrin pitkä pala enää riittää tälläiseen. Tuossakin piti laittaa keltaisesta trikoosta kaarrokke :D

   Poista
 3. Aivan ihania, ja miten siistit kanttaukset! Täytyisi tässä vähän itsekin tutkailla OB- lehtiä, poika tarvitsee syksyksi paaaljon vaatetta ja trikoitahan kaapista löytyy. Viimeiset OB:t on kyllä jäänyt lukematta vaikka lehti tuleekin kotiin, täytyy ruveta selailemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sinua. Joskus vaan innostuu jostain, kuin sinä esimmerkiksi nyt vintaj-kaavoista ja puuvillan ompelusta, eikä tee mieli mitään muuta aloittaakaan :) Eikö niin?

   Poista
 4. Ai että kun on ihania. Ompelusi on niin siististi tehtyjä. Aina vaan ihastelen sitä:-)

  VastaaPoista
 5. Ленок!
  Отличные пошивушки!
  Малышковое акое вкусное)) и, самое главное, нужное.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Спасибо! Да, надеюсь пригодится все. Это я в подарок сшила маааленькому мальчику ))

   Poista
 6. Лена, замечательный набор.
  Единственное что поняла - это не тебе) прочитала все что смогла, остальное.... я давно так не смеялась. Что написал гугл переводчик!
  С удовольствием слежу за твоими умелыми руками.
  А выкройки откуда?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Спасибо Ullava! Я сама тоже попробовала перевести, обсмеялась! Ох уж этот переводчик... )) Нет это не мне )) Выкройки из Ottobre все кроме большого комбинезона.

   Poista
 7. Pienen ihmisen on ihana aloittaa kulkunsa elämän polulla näissä suloisissa vaatteissa! Samisteluhaalarit on jo ajatuksena niin ihana, ja toteutus on niin hieno. Minunkin pitäisi jotain ommella vauvalahjaksi, mutten vielä ole saanut ajatuksesta kiinni.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...